زمین ۲۵۰ میلیون سال دیگر چه شکلی دارد؟

زمین ۲۵۰ میلیون سال دیگر چه شکلی دارد؟

انشمندان چهره زمین را در ۲۵۰ میلیون سال آینده پیش‌بینی کرده‌اند و در این زمین، اقیانوسی وجود ندارد و مگاقاره‌ای به نام آمازیا شکل خواهد گرفت.

نظریه‌ای به نام اورتوورژن اساس این پیش‌بینی جدید بوده‌است. این نظریه می‌گوید زمانی که ابرقاره‌ها تجزیه می‌شوند، بخش‌های کوچکتر در ابتدا از یکدیگر دور می‌شوند اما در نهایت به واسطه فرایند فرورانش، کشیده شدن لایه‌ای به زیر لایه‌ای دیگر، سمت یکدیگر کشیده می‌شوند. اولین ابرقاره درحدود ۳۰۰ میلیون سال پیش شکل‌گرفت در حالی که آفریقا در مرکز آن قرار داشت. این قاره که پاناگایی نام داشت، به معنی همه سرزمین‌ها،‌با تولد اقیانوس اطلس تجزیه شدن به هفت قاره‌ای که امروز وجود دارند را آغاز کرد.

دانشمندان با استفاده از ابرکامپیوترها و نشانه‌های زمین‌شناسی کشف شده در سنگ های گوشه و کنار جهان این فرایند وارونه را پیش‌بینی کرده‌اند. به گفته محققان دانشگاه پرث، درحال حاضر تنها می‌توان درباره شکل‌گیری مگا قاره آمازیا حدس و گمان زد،‌ اما نشانه‌های علمی قوی در پس این حدس و گمان وجود دارد. به گفته محققان برای ایجاد چنین قاره‌ای به چند مرحله تغییرات نیاز است.

ابتدا دو تکه شمالی و جنوبی قاره آمریکا باید به یکدیگر متصل شوند و حرکت رو به شمال این تکه از زمین باعث می‌شود دیر یا زود برخوردی با قاره‌های اروپا و آسیا در قطب شمال رخ دهد. استرالیا نیز به سمت شمال حرکت کرده و با هند برخورد خواهد کرد. این مگاقاره کل منطقه‌ای که به خاطر فعالیت‌هاش لرزه‌ای و آتشفشانی شدید به حلقه آتش شهرت دارد را فرا خواهد گرفت.

شکل‌گیری مگاقاره آمازیا اولین‌بار چند سال پیش مطرح شد اما امروز با استفاده از فناوری‌های پیش‌رفته احتمال محقق شدن آن بیشتر شده‌است. محققان با استفاده از همین فناوری‌ها دریافته‌اند اقیانوس‌منجمد شمالی و دریای کارائیب با برخورد دو آمریکا و حرکت رو به شمال آنها از بین خواهند رفت. پس از نابودی این بسترهای آبی، مسیر برای شکل‌گیری مگا قاره هموار شده و دو آمریکا به تدریج در قطب شمال به ترکیب اروپا و آسیا خواهند‌ پیوست.

نویسنده مطلب: حسام مکریان

حسام مکریان

پاسخ دهید

هیچ نظری تا کنون برای این مطلب ارسال نشده است، اولین نفر باشید...